Ultrazvukom vođena skleroterapija - Chicago Vein Institute Sarajevo | Klinika za vene Sarajevo


Skleroterapija pod kontrolom ultrazvuka (UGFS)

UGFS je minimalno invazivna, bezbolna metoda koja se izvodi u ambulantnim uslovima. Ovom metodom se tretiraju manje vene koje nisu mogle biti tretirane EVLA metodom niti flebektomijom. Pod kontrolom ultrazvuka u ciljanu venu aplicira se sklerozirajuće sredstvo u vidu pjene koja dovodi do zatvaranja vene.

Površinska skleroterapija (Surface sclerotherapy) je bezbolna metoda kojom se rješavamo vidljivih retikularnih i paučinastih vena (kapilara).

Po završetku tretmana postavlja se elastična kompresivna čarapa i elastični zavoj nakon čega pacijent ide kući i sposoban je za svakodnevne aktivnosti. Skleroterapija je tretman koji je nekada potrebno ponoviti zbog postojanja maksimalne doze sklerozirajućeg sredstva koje se može aplicirati tokom jednog tertmana.

- nije potrebno mirovanje
- nema ožiljaka
- traje oko 30 minuta
- može se izvoditi na svim tipovima kože
- nema anestezije
- izvodi se u poliklinici
- minimalna bol i neugodnost


Površinska skleroterapijaPovršinska skleroterapija, ili kozmetička skleroterapija, koristi se za tretman paučinastih vena i drugih malih vena vidljivih na površini kože. Za ubrizgavanje sklerozanta koristi se tanka igla, što na kraju dovodi do nestanka vena, proizvodi i odlične kozmetičke rezultate.

- nije potrebno mirovanje
- nema ožiljaka
- može se izvoditi na svim tipovima kože
- nema anestezije
- izvodi se u poliklinici
- minimalna bol i neugodnost

Zakažite pregled

Pozovite nas još danas i zakažite besplatan pregled! +387 (0)33 942 252 ili ispunite formu ispod:

Naše usluge


Zašto odabrati nas?

  • Ultrazvučno skeniranje obezbjeđuje jasnije i konciznije slike nego rendgensko snimanje ili razne druge metode oslikavanja.
  • Ultrazvuk vena može otkriti krvne ugruške u venama i tako pomoći da se spriječi nastanak plućne embolije (pomaknuti krvni ugrušak koji kola do pluća)...
  • Ultrazvučno skeniranje je jeftina i svuda dostupna metoda oslikavanja. Postupak je brz, bezbolan, a tijelo se ne izlaže nikakvom zračenju.
  • Postupak može biti ponovljen onoliko puta koliko je neophodno, bez izlaganja pacijentova zdravlja riziku.

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se i budite u toku