Endovenozna laserska ablacija - Chicago Vein Institute Sarajevo | Klinika za vene Sarajevo


EVLA (Endovenozna Laserska Ablacija)

EVLA je minimalno invazivna, bezbolna metoda koja se izvodi u ambulantnim uslovima. EVLA metodom tretiraju se insuficijentne: velika površinska vena, mala površinska vena i perforantne vene. Pod kontrolom ultrazvuka odredi se mjesto za ubod iglom koja predstavlja „ulazna vrata“ za uvođenje laserske niti u venu koju želimo tretirati. Nakon uvođenja laserske niti, kroz par uboda iglom aplicira se tumescentna (lokalna) anestezija oko vene koju tretiramo. Kada je anestezija aplicirana počinjemo sa izvlačenjem laserske niti, koja emituje veliku količinu toplote i na taj način vrši zatvaranje (ablaciju) proširene vene.

Tretman traje oko 60 minuta. Po završetku tretmana postavlja se elastična kompresivna čarapa i elastični zavoj nakon čega pacijent ide kući i sposoban je za svakodnevne aktivnosti.

Endovenozna laserska ablacija

- nije potrebno mirovanje
- nema ožiljaka
- odmah vidljivi rezultati
- može se izvoditi na svim tipovima kože
- izvodi se u poliklinici
- bez boli i neugodnosti nakon operacije

Zakažite pregled

Pozovite nas još danas i zakažite besplatan pregled! +387 (0)33 942 252 ili ispunite formu ispod:

Naše usluge


Zašto odabrati nas?

  • Ultrazvučno skeniranje obezbjeđuje jasnije i konciznije slike nego rendgensko snimanje ili razne druge metode oslikavanja.
  • Ultrazvuk vena može otkriti krvne ugruške u venama i tako pomoći da se spriječi nastanak plućne embolije (pomaknuti krvni ugrušak koji kola do pluća)...
  • Ultrazvučno skeniranje je jeftina i svuda dostupna metoda oslikavanja. Postupak je brz, bezbolan, a tijelo se ne izlaže nikakvom zračenju.
  • Postupak može biti ponovljen onoliko puta koliko je neophodno, bez izlaganja pacijentova zdravlja riziku.

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se i budite u toku