Ambulantna flebektomija - Chicago Vein Institute Sarajevo | Klinika za vene Sarajevo


Ambulantna flebektomija (Phlebectomia)

To je minimalno invazivna, bezbolna metoda koja se izvodi u ambulantnim uslovima. Ovom metodom se tretiraju vidljive varikozne (proširene) vene.

Duž varikoznih vena aplicira se tumescentna (lokalna) anestezija nakon čega se kroz mali otvor na koži (veličine oko 2mm, načinjen iglom ili skalpelom) hirurškim instrumentom izvlači proširena vena. Broj uboda ili rezova na koži, kao i dužina trajanja tretmana, zavisi od veličine, broja i rasporeda varikoznih vena. Načinjeni rezovi zarastaju bez stvaranja ožiljaka.

Po završetku tretmana postavlja se elastična kompresivna čarapa i elastični zavoj nakon čega pacijent ide kući i sposoban je za svakodnevne aktivnosti.

- nije potrebno mirovanje
- može se izvoditi na svim tipovima kože
- izvodi se u poliklinici
- minimalna bol i neugodnost nakon operacije
- nema opće anestezije

Zakažite pregled

Pozovite nas još danas i zakažite besplatan pregled! +387 (0)33 942 252 ili ispunite formu ispod:

Naše usluge


Zašto odabrati nas?

  • Ultrazvučno skeniranje obezbjeđuje jasnije i konciznije slike nego rendgensko snimanje ili razne druge metode oslikavanja.
  • Ultrazvuk vena može otkriti krvne ugruške u venama i tako pomoći da se spriječi nastanak plućne embolije (pomaknuti krvni ugrušak koji kola do pluća)...
  • Ultrazvučno skeniranje je jeftina i svuda dostupna metoda oslikavanja. Postupak je brz, bezbolan, a tijelo se ne izlaže nikakvom zračenju.
  • Postupak može biti ponovljen onoliko puta koliko je neophodno, bez izlaganja pacijentova zdravlja riziku.

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se i budite u toku